بســم الله الـرحمــن الرحيــم
المقادير :
3بيضات
ثلاث أرباع سمن على زيت ذرة
1كوب لبن
كوب ونصف سكر
نكهة برتقال {ملعقة صغيرة تانج أو عصير برتقال}
1كيس فانيليا
3كوب دقيق
1كيس بيكنج بودر
شوية جوزهند {حسب الرغبة}
الطريقة :
كل المكونات ما عدا الثلاث مكونات الأخيرة نضربهم في الخلاط {الخلاط بتاع العصير} بس نضربهم كويس أوي لمدة ييجي عشر دقايق بس مش متواصل أحسن الخلاط يتحرق
وقفي الضرب لما تحسي ان العجينة نفشت وبقت حلوة
وتكوني في الطبق اللي هتعجني فيه مقلبة الدقيق على البيكنج بودر على جوزالهند
وتصبي العجين اللي في الخلاط عليه مع التقليب
وتكوني مجهزة صينية مدهونة سمنة وتحطيها فيها وتدخليها الفرن يكون حرارته متوسطة { 175 _ 200 }
وبتعد حوالي من ثلث لنص ساعة لحد ما وشها يحمر وحاولي ما تفتحيش عليها الفرن
المهم بتعرفي انها استوت لما تغرسي فيها السكينة تطلع مش متعاصة عجينة
ولما تستوي اخرجيها من الفرن ما تسيبيهاش وإلا تسود
يا ريت تجربو وتقولولي
وبالهنا والشفا
المقادير :
3بيضات
ثلاث أرباع سمن على زيت ذرة
1كوب لبن
كوب ونصف سكر
نكهة برتقال {ملعقة صغيرة تانج أو عصير برتقال}
1كيس فانيليا
3كوب دقيق
1كيس بيكنج بودر
شوية جوزهند {حسب الرغبة}
الطريقة :
كل المكونات ما عدا الثلاث مكونات الأخيرة نضربهم في الخلاط {الخلاط بتاع العصير} بس نضربهم كويس أوي لمدة ييجي عشر دقايق بس مش متواصل أحسن الخلاط يتحرق
وقفي الضرب لما تحسي ان العجينة نفشت وبقت حلوة
وتكوني في الطبق اللي هتعجني فيه مقلبة الدقيق على البيكنج بودر على جوزالهند
وتصبي العجين اللي في الخلاط عليه مع التقليب
وتكوني مجهزة صينية مدهونة سمنة وتحطيها فيها وتدخليها الفرن يكون حرارته متوسطة { 175 _ 200 }
وبتعد حوالي من ثلث لنص ساعة لحد ما وشها يحمر وحاولي ما تفتحيش عليها الفرن
المهم بتعرفي انها استوت لما تغرسي فيها السكينة تطلع مش متعاصة عجينة
ولما تستوي اخرجيها من الفرن ما تسيبيهاش وإلا تسود
يا ريت تجربو وتقولولي
وبالهنا والشفا